Myjomice « Krążkowy Obwód V
Temat: Pasztet
Burek, znalazłam Twój przepis i wklejam :
PASZTET BURKA
Na pasztet kupujemy mniej więcej równą ilość (w moim przypadku mniej więcej 70 dkg, ale może być np 50dkg i też będzie ok) surowego (nie wędzonego) boczku lub podgardla, ale lepiej jednak boczku, wołowiny z kością (rostbef, antrykot, forszlak czy jak to się tam nazywa) oraz wątroby (ja robiłam z wieprzowej, ale podejrzewam, że drobiowa też mogłaby być).
To wszystko wrzucamy do dużego gara, dodajemy cebulki (3 ogromne lub odpowiednio więcej mniejszych) i przyprawy (dwa liście laurowe,3-5 ziarenek ziela angielskiego, 5-10 ziarenek pieprzu, łyżkę soli) podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem długo i przeciągle, uważając coby się nie przypaliło....
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=11094